Faux freckles oftewel sproetjes tatoeëren is een semi-permanente cosmetische procedure die gebruik maakt van een tatoeage machine of hand-held tool om pigment in de huid te plaatsen en de uitstraling van natuurlijke sproeten op het gezicht te creëren.

Zonder twijfel hebben sproeten iets ontegenzeggelijk speels en schattigs. En zelfs als je niet gezegend bent met een natuurlijk zongebruinde huid, betekent dat nog niet dat je geen sproetjes kunt hebben.


In dit artikel zullen we kijken naar het proces betrokken bij de faux freckle sproetjes tatoeages, de voordelen van faux freckles, en wie een goede kandidaat is voor deze procedure. Maar eerst, zullen we erachter komen wat sproetjes tatoeëren is.

Wat zijn faux freckles?

Faux freckle tatoeages worden gemaakt met pigmenten in plaats van permanente inkt zoals gewone tatoeages. Deze pigmenten worden dicht bij het huidoppervlak aangebracht, waardoor ze beter geschikt zijn voor de behandeling van het gezicht en zorgen voor natuurlijk ogende faux sproeten die na enkele jaren geleidelijk zullen vervagen. De sproetjes tattoo is erg populair deze dagen.

De kleine puntjes moeten niet perfect rond of in een symmetrisch patroon zijn. Onvolmaaktheid en sporadische plaatsing hebben de voorkeur om een natuurlijk-uitziende sproet te bereiken.


Voordelen van sproetjes tatoeages


Sproetjes zijn een beauty trend die je de jeugdige uitstraling van een zonovergoten huid geven zonder het risico van schade veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon.

Faux sproeten tatoeages hebben een make-up-vrije aantrekkingskracht die waterdicht is en de moeilijkheden elimineert om dezelfde look te creëren met make-up applicatie.


De behandeling is volledig aanpasbaar aan uw voorkeuren. Dus terwijl sommigen een vleugje natuurlijke sproeten willen, kiezen anderen voor sproeten in de vorm van het sterrenbeeld van hun astrologie of een uniek sproetenontwerp dat hun huid aanvult.


Wat is het proces?


De eerste stap in het sproeten tatoeëer  proces is voor de artiest om uw huid te beoordelen om de juiste tint voor uw teint te kiezen. U zult bespreken hoe u wilt dat uw getatoeëerde sproeten eruit zien en waar u ze wilt plaatsen. De neus en de bovenwangen zijn de meest populaire plaatsen om sproeten te tatoeëren, omdat de zon daar het meest op het gezicht schijnt.


Een plaatselijk verdovend middel wordt aangebracht op het te behandelen gebied. Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten voordat het effect heeft en gedurende deze tijd zal de technicus het ontwerp eerst op uw gezicht tekenen om u te helpen beslissen over de plaats, vorm en grootte.


Een elektrische tatoeëermachine of een met de hand vastgehouden instrument maakt dotachtige insnijdingen in de huid die met pigment worden gevuld. Afhankelijk van het aantal sproeten dat u laat zetten, kan de procedure één tot twee uur duren.


Na de procedure zullen de sproeten er donkerder en groter uitzien dan wanneer u klaar bent met genezen. Enige roodheid, jeuk en een kleine zwelling zijn normale na-effecten. In de komende twee weken zal het genezingsproces voltooid zijn, en de kleur zal beginnen te vervagen tot een meer natuurlijk ogende tint.

Faux Freckles / Sproetjes


Wie is een goede kandidaat?


Faux freckles sproetjes tatoeëren is geschikt voor alle huidskleuren en -types. Of je nu sproeten hebt en er meer wilt of van nature geen sproeten hebt, deze behandeling is een uitstekende optie. Zolang uw gezichtshuid in een goede, gezonde conditie is, zou u een goede kandidaat moeten zijn.


Echter, de faux freckles behandeling wordt niet aanbevolen als u zwanger bent of borstvoeding geeft, bloedverdunners neemt, een auto-immuunziekte heeft, epilepsie, ernstige hartproblemen, huidaandoeningen, of een zonnebank heeft gebruikt in de afgelopen week.

Vergelijkbare berichten