WAT IS MICROBLADING?

Microblading is een semi-permanente tatoeage van wenkbrauwen met een klein handinstrument, waarbij een vederlichte techniek wordt gebruikt om de wenkbrauwen voller te maken of om de natuurlijke trekken van het gezicht te versterken. Microblading is een zachtere/ subtielere cosmetische tatoeage dan sommige oudere methoden. Bij lichaamstatoeages wordt inkt gebruikt, terwijl bij cosmetische tatoeageprocedures pigmenten worden gebruikt. Deze pigmenten zijn ontworpen om na verloop van tijd zachtjes te vervagen. Vervagen is gewenst omdat het de artiest in staat stelt om veranderingen in kleur en vorm aan te brengen door de jaren heen als de natuurlijke kleuring en gezichtsveranderingen van de klant optreden.

HOE LANG DUURT DE BEHANDELING?

Gemiddeld twee uur. Tijdens uw afspraak zullen we de hele tijd met u overleggen zodat we op dezelfde golflengte zitten. Een groot deel van de tijd wordt besteed aan het meten en tekenen van een symmetrische set wenkbrauwen en het bereiken van overeenstemming over uw perfecte vorm en kleur. De eigenlijke procedure zelf duurt 30 minuten tot een uur. De touch-up afspraak zal ongeveer een uur duren.

IS DE VERVOLGAFSPRAAK INBEGREPEN?

Om ervoor te zorgen dat de wenkbrauwen perfect genezen, zijn er gemiddeld minimaal twee behandelingen nodig met een tussenpoos van 6-10 weken. Deze eerste touch-up is inbegrepen omdat het ons de mogelijkheid geeft om gebieden te corrigeren die mogelijk vervaagd zijn of de klant de mogelijkheid geeft om suggesties te doen als ze aanpassingen willen aan de vorm of kleur.

HOE LANG BLIJFT MICROBLADING ZITTEN?

De behandeling wordt beschouwd als semi-permanent en zal vervagen na verloop van tijd. Touch-ups worden om de 1-2 jaar aanbevolen om vorm, kleur en detail te behouden. Hoe vaak hangt af van een aantal factoren, waaronder:

– Huidtype (vette huid vervaagt sneller)

– Gebruikte pigmentkleur (lichtere kleuren vervagen sneller)

– Blootstelling aan de zon (na verloop van tijd kan het pigment vervagen en verkleuren)

– Gebruik van dagelijkse anti-verouderingsproducten, zoals Tretinoïne (Retin-A) en Alpha Hydroxy. (Deze producten verhogen uw celomloopsnelheid en zullen het leven van uw PMU verkorten.)

DOET MICROBLADING PIJN?

We doen alles wat we kunnen om het proces zo comfortabel mogelijk te maken. Voor de Microblading begint, wordt een plaatselijk verdovingsmiddel aangebracht om het ongemak te minimaliseren, gevolgd door een vloeibare verdoving tijdens de procedure. Sommige klanten kunnen een licht ongemak voelen, maar voor de meesten is het relatief pijnloos.

(LET OP: als u vaak rookt, of de afspraak maakt tijdens uw menstruatiecyclus, kan de pijn erger zijn).

MAG IK SPORTEN NA HET AANBRENGEN VAN MICROBLADING?

Je moet niet sporten gedurende 7 dagen na je microblading afspraak. Lichte lichaamsbeweging is toegestaan (minimaal zweten), maar je moet de getatoeëerde zone met lauw water schoonmaken zodra je klaar bent met sporten. Het zout in zweet zal het pigment zeer snel doen vervagen en slechte resultaten geven.

KAN IK GETATOEËERD WORDEN ALS IK ZWANGER BEN?

Uit voorzorg om eventuele complicaties te voorkomen, zetten we geen cosmetische tatoeages bij zwangere vrouwen.

PRODUCTEN EN APPARATUUR

Om de hoogste kwaliteit van veiligheid te garanderen, zijn al onze gereedschappen eenmalig te gebruiken. Alle mesjes, handgereedschap, doekjes en andere producten die tijdens de procedure worden gebruikt, worden na elke afspraak weggegooid als biologisch gevaarlijk afval, wat elke klant gemoedsrust geeft.

WAT MOET IK DOEN VOOR MIJN WENKBRAUWBEHANDELING?

– Als je een ideale vorm en kleur in gedachten hebt, neem dan een paar referentie foto’s mee naar je afspraak.

– U kunt uw wenkbrauwen invullen zoals u normaal zou doen, zodat we rekening kunnen houden met de vorm die u wenst.

– Als u regelmatig uw wenkbrauwen laat modelleren, harsen, epileren of verven, doe dit dan ten minste 3 dagen voor uw afspraak.

– Als u in het verleden Accutane heeft gebruikt, moet u ten minste een jaar wachten voordat u deze procedure kunt overwegen.

– U moet stoppen met het gebruik van Retinol 2 weken voor uw afspraak en het gebruik ervan vermijden gedurende de 2 weken na uw afspraak.

– Als u regelmatig Botox gebruikt, laat dat dan uiterlijk 2 weken voor uw afspraak doen. Dit is om ervoor te zorgen dat we uw wenkbrauwen zo symmetrisch mogelijk kunnen maken.

– Vermijd chemische peelings ten minste 4 weken voor uw afspraak.

– Vermijd rechtstreekse blootstelling aan de zon en zonnebank gedurende 2 weken voor en na uw behandeling. Kom niet naar uw afspraak met zonnebrand. Stuur ons in dat geval ten minste 48 uur voor uw afspraak een e-mail om de afspraak te verzetten.

– Vermijd alcohol, cafeïne, ibuprofen, visolie, vitamine E, of bloedverdunnende medicatie 24 uur voor uw afspraak.

– Als u van plan bent om op vakantie te gaan, is het raadzaam om uw reis minimaal 10 dagen na de ingreep te plannen in verband met de nazorg.

WAT TE VERWACHTEN

Onmiddellijk na de ingreep zal de getatoeëerde zone donkerder en gedurfder van kleur zijn en scherper afgebakend. Dit zal 3-4 dagen aanhouden. Raak niet in paniek! Dit is normaal.

Zwelling en roodheid zijn minimaal bij de meeste klanten, en zullen binnen 24-48 uur verdwijnen.  In sommige gevallen kan het tot 3 dagen aanhouden rond de wenkbrauwen, maar dit zal werken of socialiseren niet verhinderen. Het behandelde gebied kan na de behandeling een beetje aanvoelen als zonnebrand, maar het ongemak zou minimaal moeten zijn.

Het volledige genezingsproces duurt ongeveer 6-8 weken, waarna de echte kleur van de tatoeage zichtbaar wordt. Tijdens dit proces zal de tatoeage zachter en lichter worden. Wees geduldig, zelfs als je denkt dat er te veel kleur verloren is gegaan, aangezien je huid nog steeds aan het regenereren is en op natuurlijke wijze aan het exfoliëren is. Wacht ten minste 6 weken om de echte kleur te zien, omdat de tatoeage nieuwe kracht lijkt aan te nemen, en het is pas na 6 weken dat je touch-up/aanpassing kan worden gedaan. Houd in gedachten dat microbladed brows tot 30% zachter genezen dan de oorspronkelijke kleur.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke resultaten niet kunnen worden gegarandeerd, omdat elk uniek huidtype de pigmenten anders vasthoudt en in een verschillend tempo afbreekt. De getatoeëerde haarstrepen zien er na genezing op een droge huid meestal scherper uit dan wazigere streken op een vette huid. Wij zullen opnieuw evalueren hoe uw huid het pigment bij uw touch-up benoeming heeft ontvangen en zullen om het even welke noodzakelijke veranderingen aanbrengen. 

De genezen resultaten zullen met elke individuele cliënt variëren en het gebruik van een potlood of een poeder kan nog nodig zijn. Extra zittingen (dienovereenkomstig berekend) kunnen nodig zijn om optimale resultaten te verkrijgen.

NAZORG

– Was uw handen grondig voordat u het getatoeëerde gebied aanraakt.

– Week 1: Houd het getatoeëerde gebied schoon door het 3 keer per dag af te spoelen met lauw water en droog te deppen met een wegwerp papieren handdoekje, breng vervolgens een dun laagje van de bijgeleverde nazorgzalf aan. Aanbrengen met een wattenstaafje voor eenmalig gebruik.

– Week 2: Blijf ze de tweede week twee keer per dag schoonmaken met lauw water, geen zalf.

– U kunt normaal douchen of baden, maar vermijd de eerste week het gebruik van zeep of reinigingsmiddelen op de behandelde zone, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor het hechtingsproces dat moet plaatsvinden om het pigment in de dermis te stabiliseren.

– Pluk of krab NIET aan de droge huid/schilfers; laat de huid er op natuurlijke wijze afvallen. Plukken kan leiden tot littekenvorming en voortijdig verlies van pigment. BELANGRIJK: Zodra de schilfers eraf zijn gevallen, zal een glanzende laag van genezende huid de haarstrepen volledig bedekken. Het zal lijken alsof de wenkbrauwen weg zijn. Binnen 1-2 weken, zullen de haartjes langzaam weer verschijnen in een lichtere tint naarmate uw huid regenereert.

– U moet gedurende 1 week na uw afspraak niet sporten. Lichte lichaamsbeweging is toegestaan (minimaal zweten), maar u MOET het getatoeëerde gebied schoonmaken met lauw water zodra u klaar bent met sporten. Het zout in het zweet zal het pigment zeer snel doen vervagen en slechte resultaten geven.

– Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende de eerste 14 dagen. U MOET een hoed dragen als u buiten bent tijdens het genezingsproces.

– Breng GEEN make-up aan op het getatoeëerde gebied gedurende de eerste 2 weken. Chemicaliën van welke aard dan ook kunnen de genezing en de kleur van uw tatoeage verstoren.

– Gedurende twee weken geen zwembaden, jacuzzi’s of andere wateroppervlakken.

– Dompel je gezicht NIET onder water in een badkuip en laat de douche NIET rechtstreeks in je gezicht spuiten gedurende twee weken.

INFORMATIE VOOR ERNA

– Blootstelling aan de zon kan na verloop van tijd vervaging en verkleuring van het pigment veroorzaken. Zodra de huid volledig genezen is, mag u de behandelde zone insmeren met zonnecrème. Draag een grote zonnebril en een hoed voor verdere bescherming. Spoel en droog het gebied grondig af wanneer het in contact komt met chloor.

– Glycolzuur, Retin-A, gezichtspeeling en peeling moeten uit de buurt van het getatoeëerde gebied worden gehouden, omdat voortdurend gebruik het pigment lichter kan maken.

– Als je een laserbehandeling ondergaat of je haar laat verwijderen nadat je tatoeage genezen is, informeer dan de lasertechnicus.  Laser procedures kunnen het getatoeëerde gebied donkerder, lichter of verkleurder maken.

Bekijk ook https://liannas.nl/

Vergelijkbare berichten