W

AT TE VERWACHTEN VAN DE POWDERBROWS BEHANDELING

Onmiddellijk na de ingreep zal de getatoeëerde zone donkerder en gedurfder van kleur zijn en scherper afgebakend. Dit zal 3-4 dagen aanhouden. Raak niet in paniek! Dit is normaal.

Zwelling en roodheid zijn minimaal bij de meeste klanten, en zullen binnen 24-48 uur verdwijnen.  In sommige gevallen kan het tot 3 dagen aanhouden rond de wenkbrauwen, maar dit zal werken of socialiseren niet verhinderen. Het behandelde gebied kan na de behandeling een beetje aanvoelen als zonnebrand, maar het ongemak zou minimaal moeten zijn.

Het volledige genezingsproces duurt ongeveer 6-8 weken, waarna de echte kleur van de tatoeage zichtbaar wordt. Tijdens dit proces zal de tatoeage zachter en lichter worden. Wees geduldig, zelfs als je denkt dat er te veel kleur verloren is gegaan, aangezien je huid nog steeds aan het regenereren is en op natuurlijke wijze aan het exfoliëren is. Wacht ten minste 6 weken om de echte kleur te zien, omdat de tatoeage nieuwe kracht lijkt aan te nemen, en het is pas na 6 weken dat je touch-up/aanpassing kan worden gedaan. Houd in gedachten dat powderbrows tot 30% zachter genezen dan de oorspronkelijke kleur.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke resultaten niet kunnen worden gegarandeerd, omdat elk uniek huidtype de pigmenten anders vasthoudt en in een verschillend tempo afbreekt. De getatoeëerde haarstrepen zien er na genezing op een droge huid meestal scherper uit dan wazigere streken op een vette huid. Wij zullen opnieuw evalueren hoe uw huid het pigment bij uw touch-up benoeming heeft ontvangen en zullen om het even welke noodzakelijke veranderingen aanbrengen. 

De genezen resultaten zullen met elke individuele cliënt variëren en het gebruik van een potlood of een poeder kan nog nodig zijn. Extra zittingen (dienovereenkomstig berekend) kunnen nodig zijn om optimale resultaten te verkrijgen.

NAZORG

– Was uw handen grondig voordat u het getatoeëerde gebied aanraakt.

Week 1: Houd het getatoeëerde gebied schoon door het 3 keer per dag af te spoelen met lauw water en droog te deppen met een wegwerp papieren handdoekje, breng vervolgens een dun laagje van de bijgeleverde nazorgzalf aan. Aanbrengen met een wattenstaafje voor eenmalig gebruik.

Week 2: Blijf ze de tweede week twee keer per dag schoonmaken met lauw water, geen zalf.

– U kunt normaal douchen of baden, maar vermijd de eerste week het gebruik van zeep of reinigingsmiddelen op de behandelde zone, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor het hechtingsproces dat moet plaatsvinden om het pigment in de dermis te stabiliseren.

– Pluk of krab NIET aan de droge huid/schilfers; laat de huid er op natuurlijke wijze afvallen. Plukken kan leiden tot littekenvorming en voortijdig verlies van pigment. BELANGRIJK: Zodra de schilfers eraf zijn gevallen, zal een glanzende laag van genezende huid de haarstrepen volledig bedekken. Het zal lijken alsof de wenkbrauwen weg zijn. Binnen 1-2 weken, zullen de haartjes langzaam weer verschijnen in een lichtere tint naarmate uw huid regenereert.

– U moet gedurende 1 week na uw afspraak niet sporten. Lichte lichaamsbeweging is toegestaan (minimaal zweten), maar u MOET het getatoeëerde gebied schoonmaken met lauw water zodra u klaar bent met sporten. Het zout in het zweet zal het pigment zeer snel doen vervagen en slechte resultaten geven.

– Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende de eerste 14 dagen. U MOET een hoed dragen als u buiten bent tijdens het genezingsproces.

– Breng GEEN make-up aan op het getatoeëerde gebied gedurende de eerste 2 weken. Chemicaliën van welke aard dan ook kunnen de genezing en de kleur van uw tatoeage verstoren.

– Gedurende twee weken geen zwembaden, jacuzzi’s of andere wateroppervlakken.

– Dompel je gezicht NIET onder water in een badkuip en laat de douche NIET rechtstreeks in je gezicht spuiten gedurende twee weken.

DE ZORG ER NA

– Blootstelling aan de zon kan na verloop van tijd vervaging en verkleuring van het pigment veroorzaken. Zodra de huid volledig genezen is, mag u de behandelde zone insmeren met zonnecrème. Draag een grote zonnebril en een hoed voor verdere bescherming. Spoel en droog het gebied grondig af wanneer het in contact komt met chloor.

– Glycolzuur, Retin-A, gezichtspeeling en peeling moeten uit de buurt van het getatoeëerde gebied worden gehouden, omdat voortdurend gebruik het pigment lichter kan maken.

– Als je een laserbehandeling ondergaat of je haar laat verwijderen nadat je tatoeage genezen is, informeer dan de lasertechnicus.  Laser procedures kunnen het getatoeëerde gebied donkerder, lichter of verkleurder maken.

Powderbrows is een cosmetische semi-permanente make-up techniek die is ontworpen om wenkbrauwen te creëren met een zacht poedereffect, dat erg lijkt op poedermake-up. Het poedereffect wordt bereikt met een schaduwtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een permanent make-up apparaat, dat lijkt op een tatoeagepistool.

Powderbrows lijken veel op uw natuurlijke wenkbrauwen, en worden soms ombre brows genoemd. De reden hiervoor is dat het staartje aan het eind van de wenkbrauw een stuk donkerder is, terwijl het langzaam en geleidelijk vervaagt en er aan het begin een stuk natuurlijker uitziet.

Wat is beter powderbrows of microblading?

Powderbrows geeft het meest realistische en natuurlijk ogende resultaat. Microblading is het beste voor u als u meer een “Naturalista” vs “Glamazon” bent. Als je echter de voorkeur geeft aan een meer gedefinieerde wenkbrauw, zijn Powder Brows je beste keus!

 

Wat is het verschil tussen powderbrows en microblading?

Microblading maakt gebruik van een handinstrument om realistisch ogende haarstreepjes in de wenkbrauwlijn te maken. Met powderbrows  kunnen klanten meer een poeder- of ombre-effect bereiken in plaats van afzonderlijke haarstrepen. Powderbrows heeft een zachte make-up look en is zeer geschikt voor cliënten met een vette of rijpere huid.

Hoe lang blijven powderbrows zitten?

Als je powderbrows neemt, moet je twee maanden na de eerste behandeling terugkomen voor een touch-up procedure. Daarna blijven de wenkbrauwen tussen de één en drie jaar zitten.

Zijn ombré powderbrows het waard?

Powderbrows zijn ideaal voor mensen die al volle wenkbrauwen hebben, maar gewoon wat extra definitie willen zonder het gedoe van het elke dag opvullen van de wenkbrauwen. Het is ook de techniek die de voorkeur geniet van mensen met een vette huid, omdat het over het algemeen veel langer blijft zitten dan microblading.

Is het een tatoeage?

Ombre Powder Brows is een vorm van tatoeëren, maar het is anders dan de traditionele methode. Het is een modernere methode omdat het oppervlaktewerk is, wat betekent dat het op de opperhuidlaag van de huid wordt aangebracht.

Doet powderbrows pijn?

MINDER PIJN EN BLOEDINGEN: Ombré powderbrows zijn minder pijnlijk door de airbrush-achtige techniek die we toepassen, waardoor er minder trauma aan de huid ontstaat in vergelijking met de blading techniek van microblading. Zoals bij elke verwonding van de huid, herstelt het lichaam de beschadigde plek door collageenvezels aan te maken, waardoor een litteken ontstaat.

Kunnen powderbrows verwijderd worden?

Verwijderen met laser Dit is de meest effectieve manier om powderbrows te verwijderen. Het aantal sessies dat je nodig hebt hangt af van hoe verzadigd het pigment is en welke kleur is gebruikt. Sommige mensen zien dramatische resultaten na de eerste sessie, maar gemiddeld zijn 4-6 sessies voldoende om je wenkbrauw tattoo volledig te verwijderen.

Vervaagt het volledig?

Powderbrows, microshading en ombré worden allemaal beschouwd als permanente make-up, maar ze vervagen wel aanzienlijk, rond de 3 jaar. Afhankelijk van de huidkwaliteit, het huidtype, de gebruikte producten, blootstelling aan de zon en eventuele orale medicatie, zal de tatoeage na verloop van tijd vervagen.

Wanneer mag ik mijn wenkbrauwen weer nat maken?

Waarschijnlijk zal je geadviseerd worden om je pas getatoeëerde wenkbrauwen een paar dagen na de behandeling niet nat te maken. Dat betekent dat ze niet mogen worden blootgesteld aan water, omdat dit je wenkbrauw tattoo kan beschadigen. Maar je wenkbrauw tattoo moet wel schoongemaakt worden.

Worden powderbrows donkerder?

Eerste 2-5 dagen: De kleur wordt donkerder omdat er een korstje begint te vormen. Je krijgt een zalfje om als nazorg aan te brengen. Volgende 5-8 dagen: De korstjes zullen in delen beginnen af te komen. Zit niet aan de korsten, dit zal namelijk het het pigment er uit trekken.

Wat ziet er natuurlijker uit Microblading of powderbrows?

Microblading wordt gedaan in strepen die de look van natuurlijke haren nabootsen, en het idee is om ze er zo realistisch uit te laten zien dat het onmogelijk is om ze te onderscheiden van de haren. Powderbrows geven een meer dramatische look, waarbij een schaduw wordt gecreëerd onder de natuurlijke haren.

Wat moet ik onthouden voor de nazorg?

Korstjes zijn heel normaal en komen vaak voor na een powderbrows behandeling. Korstjes verschijnen niet direct na de behandeling. Je kunt ze verwachten na 3-5 dagen, en ze kunnen tot twee weken aanhouden. Het is belangrijk om ze niet aan te raken omdat u uw wenkbrauwen ernstig kunt beschadigen en het genezingsproces kunt vertragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een powderbrows behandeling?

De gemiddelde prijs van een powderbrows behandeling tussen de €300 en 600€. Het kan echter veel hoger zijn, en natuurlijk kun je het voor minder geld vinden.

Hoe pijnlijk is wenkbrauw microblading?

Hoewel de procedure meer dan 2 uur in beslag kan nemen, voelen de meeste mensen slechts een lichte druk of ongemak en minder pijn dan bij een gewone tatoeage, dankzij het gebruik van een verdovende crème. Enige mate van pijn of ongemak is wel te verwachten. Als je microblading overweegt, zorg er dan voor dat je de salon goed onderzoekt.

Wat is het verschil tussen microblading en het tatoeëren van wenkbrauwen?

Wenkbrauwen tatoeëren is een permanente procedure, microblading is dat niet. Microblading is een semi-permanente procedure die tussen de één en drie jaar kan duren. In tegenstelling tot tatoeëren kun je met microblading de vorm en stijl van je wenkbrauwen zo vaak veranderen als je wilt.

Vergelijkbare berichten